Mylène Kitselar – Wats is geregistreerd mondhygiënist en eigenaresse van Mondzorg Voorne
Mylène Kitselar – Wats is geregistreerd mondhygiënist en eigenaresse van Mondzorg Voorne
Ondernemer in Beeld

Mondzorg Voorne

Algemeen 889 keer gelezen

Hellevoetsluis - Mylène Kitselar – Wats is geregistreerd mondhygiënist en eigenaresse van Mondzorg Voorne. De praktijk is gespecialiseerd in mondverzorging en het voorkomen van onder andere tandvleesproblemen. 

“Als kind speelde ik vaak ‘tandartsje’” vertelt Mylène lachend. “Die fascinatie voor het gebit is altijd gebleven. Dat ik iets met tanden zou gaan doen dat stond vast. Eerst ben ik tandartsassistente geworden, maar ik wilde meer. In 2013 heb ik mijn hbo-diploma mondzorgkunde behaald. Twee jaar later opende ik de deuren van mijn eigen praktijk in Oostvoorne. Na verloop van tijd kregen we steeds meer klanten uit Hellevoetsluis. Om in deze behoefte te voorzien hebben we in januari de deuren geopend aan de Kea Boumanstraat 12 in de nieuwe wijk langs de Amnesty Internationallaan. Hier hebben we, net als in Oostvoorne, twee behandelkamers. 

Met de tandartsen uit de omgeving bestaat een nauwe samenwerking, waarbij de lijnen kort zijn en een optimale zorg aangeboden wordt. Mondzorg Voorne voert grondige reinigingen uit, waarbij plaque, tandsteen en andere afzettingen worden verwijderd. Daarnaast behandelen ze chronische tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis. Mylène legt uit: “Meestal heb je zelf geen last van dit soort aandoeningen. Soms wat bloedend of roder tandvlees, maar vaak geen pijn. Daarom is het juist zo belangrijk dat er goed naar wordt gekeken door een professional. Het fundament moet in orde zijn om zo lang mogelijk profijt te hebben van je eigen tanden. De gesteldheid van je gebit heeft ook een directe invloed op je gezondheid. Zo is er onder meer een verband aangetoond tussen tandvleesaandoeningen en onder andere hart -en vaatziekten.

Wij werken met GBT, dit staat voor Guided Biofilm Therapy. Deze methode maakt gebruik van een speciaal apparaat dat verwarmd water, lucht en fijn poeder gebruikt om plaque, tandsteen en oppervlakkige verkleuringen van tanden (o.a. door koffie, thee en roken) te verwijderen. Met de Airflow reinigen en polijsten we op een vrijwel pijnloze manier tanden en kiezen.  Dit is om de gezondheid van het tandvlees te verbeteren en het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de conditie van het gebit.”

Preventie is de weg naar een gezonde mond!
“Een gezonde mond draagt bij aan een goede algehele gezondheid. Door middel van behandelingen, voorlichting en instructies voorkomen we tandvleesontstekingen en tandbederf. We werken in de praktijk met drie assistentes: Tessa, Lydia en Cynthia. En mondhygiënistes Amber, Maxime, Marjoke, Sanita en ikzelf. Je hebt geen verwijzing nodig voor een behandeling in onze praktijk en wij hebben geen wachtlijst.”

De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering voor meestal 75-100%, zonder eigen risico. Check hiervoor je zorgverzekering. Ben je benieuwd naar je mondgezondheid en wat wij voor je kunnen betekenen, kom dan vrijblijvend langs voor een gratis screening en ontvang advies over mogelijke behandelingen. Zo’n screening duurt circa 15 minuten. Je kunt via de website mondzorgvoorne.nl een inschrijfformulier invullen. Of neem telefonisch contact op via 0181 840680 of info@mondzorgvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant