Afbeelding

Bezoek aan De Duinhuisjes: ook in mei de moeite waard

Algemeen 560 keer gelezen

Rockanje - Openluchtmuseum De Duinhuisjes is een mooi, klein museum aan de rand van de duinen. Het voelt ter plekke als de tijd van vroeger. Bezoekers kunnen de huisjes bekijken, maar ook lekker op het groene erf op een bankje gaan zitten en genieten van de rust en de vogels. Op dit moment is er in de huisjes een tentoonstelling met als titel MAANDAG WASDAG – met een leuke en leerzame lesbrief voor de kinderen.

Zaterdag 4 mei is er een gewone openstelling en zondag 5 mei is iedereen van harte welkom bij een optreden van de groep Levende Geschiedenis. Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) is het museum ook open: samen drie middagen van 13.30 tot 16.30 uur.

Op zaterdag 18 mei treedt Menno Twisk uit Castricum op, met verhalen en liedjes over strandjutters, schelpenvissers en stropers in de duinen. Op het museumerf laat hij ook voorwerpen uit zijn collectie strandvondsten zien.

Iedereen kan zich opgeven voor de Brocante- & Plantjesmarkt en Kaboutermarkt van 26 mei a.s. Hebt u uw eigengemaakte jam in de aanbieding? Mogen uw kleinkinderen hun eigen speelgoed verkopen? Plantjes over? Dit is een evenement voor jong en oud.

De huisjes bezoeken kan tijdens het seizoen vanaf 30 maart tot en met 29 september 2024. Open op zaterdag & zondag van 13.30-16.30 uur. Adres: Duinstraat 18, 3235 NK Rockanje. Telefoon tijdens de openingsuren: 0181-301110.

Heeft u er wel eens aan gedacht het museum te bezoeken met een groep? Bijvoorbeeld bij een verjaardag, een personeelsuitje, een familie-, vrienden- of vriendinnenbezoek? Dat kan ook op andere dagen dan de normale openingsdagen. U kunt daarvoor een afspraak maken met Lida Stoof, tel. 06-27650780 of per e-mail: lidastoof@outlook.nl of info@hvwv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant