Afbeelding

Wethouder Igor Bal onthult bouwbord: woningbouw Beaugaard een stap dichterbij

Algemeen 710 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op donderdag 25 april onthulde wethouder Igor Bal het bouwbord van nieuwbouwontwikkeling Beaugaard in Hellevoetsluis. Dat deed hij samen met ontwikkelaars Heijmans Vastgoed, RoosdomTijhuis Planontwikkeling en Adriaan van Erk Ontwikkeling. Het bouwbord staat aan de rotonde op de kruising van de Rijksstraatweg en Nelson Mandelalaan, waar de nieuwe natuurinclusieve wijk straks wordt ontsloten. De onthulling markeerde een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van dit gebied. 

De gemeenteraad van Voorne aan Zee heeft op 18 april het bestemmingsplan (fase 1) vastgesteld voor de nieuwe groene en duurzame woonwijk Beaugaard ten noordwesten van Hellevoetsluis. Daarmee is de woningbouw een stap dichterbij. ‘Een belangrijke mijlpaal voor de regio en de gemeente’, zegt Igor Bal, wethouder van onder andere ruimtelijke ontwikkeling, milieu en vastgoed. “De wijk Beaugaard willen we al zo lang bouwen. We hebben veel nieuwe woningen nodig voor al die mensen die op zoek zijn naar een huis. Ik ben blij dat er in dit project voor veel verschillende doelgroepen gebouwd wordt. Hoe eerder de eerste woningen gebouwd kunnen worden, hoe beter.” 

De ontwikkeling van Beaugaard gebeurt in twee fases

Beaugaard wordt ontwikkeld in twee fases. Het bestemmingsplan voor fase 1 is nu vastgesteld door de gemeenteraad. Hier komen 360 woningen, zowel koop als (sociale) huur. Als het bestemmingsplan onherroepelijk is, begint Heijmans met de verkoop van de eerste 45 eengezinswoningen, waarvan 25 koop- en 20 sociale huurwoningen. Naar verwachting start de verkoop van de 25 koopwoningen in Appelgaard deze zomer. Ook RoosdomTijhuis werkt momenteel, binnen fase 1, aan een nieuwe deelontwikkeling (42 eengezinswoningen met zowel koop- als huurwoningen) en er wordt binnenkort ook meer bekendgemaakt over de verkoop van vrije kavels. De volgende fase in de ontwikkeling van Beaugaard wordt nog uitgewerkt. Dan gaat het onder meer om ongeveer 700 extra woningen en onderzoek naar voorzieningen zoals scholen en winkels.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant