Afbeelding

Open dag bij watersportvereniging Hellecat

Algemeen 495 keer gelezen

Hellevoetsluis - De belangstelling voor zeilen verandert. Veel watersporters willen een toegankelijkere manier om op het water te zijn. Hellecat speelt hierop in door nieuwe sporten als wingfoilen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Wingfoilen is de nieuwe watersport die in hoog tempo erg populair wordt. Wingfoilen is een vorm van surfen, waarbij je door een vlieger (de wing) voortgedreven wordt op een surfplank. De plank zweeft ca. 50 cm boven het water! De plank gaat zweven door een vleugelconstructie die onder de plank bevestigd is. Dit wordt de hydrofoil genoemd.

Watersportvereniging Hellecat organiseert op zaterdag 4 mei 2024 vanaf 13:00 uur een open dag om onder andere deze vorm van watersport bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Naast het wingfoilen is er ook de mogelijkheid om te windsurfen, suppen en zeilen op catamarans of een dinghy.

Bezoekers hebben op deze dag de mogelijkheid om alle sporten te proberen. Wetsuits en begeleiding zijn aanwezig.

Hellecat heeft een eigen clubgebouw met goede faciliteiten. Voor surfers, zeilers, suppers en wingfoilers die met eigen materiaal lid willen worden, is er een mogelijkheid om dit materiaal op te slaan.Daarnaast wordt, bij voldoende belangstelling, een abonnement aangeboden voor wingfoil materiaal. Na aanschaf van een abonnement kunnen leden gebruik maken van een wingfoilset die op de club aanwezig is. Zo kun je op een toegankelijke manier je skills ontwikkelen.

Historie

Hellecat bestaat sinds 1978. In die tijd begon het catamaranzeilen steeds populairder te worden en groeide het aantal catzeilers flink. Het Quackstrand en het Haringvliet waren ontdekt als een perfecte gelegenheid om catamarans in het water te krijgen.

Het Haringvliet is de ideale plek voor watersport. Waar ander binnenwater in Nederland te kampen heeft met grote overlast van fonteinkruid is dit op het Haringvliet niet het geval. Zeilen en watersporten zonder belemmeringen!

Wilt u kennis maken met verschillende watersporten? Kom dan naar de open dag op 4 mei. Aanmelden kan via de volgende link: https://www.survio.com/survey/d/A1J8C9F5B9U4Q9L6M

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant